Miss Ancker Historie

På jagt i USA

På en rejse til USA 2001 hvor familien Ancker kørte fra kyst til kyst blev de enige om at de måtte eje en Amerikansk truck en PETERBILT 379. Efter lang tids søgen i flere stater fandt en hos en forhandler i Miami der havde ca 150 lastbiler stående men kun 1 peterbilt fra 1988 med stand up sleeper.

Miss Ancker

Rejsen mod Danmark

Handlen blev gjort og lastbilen blev kørt til Jacksonville Florida. For udskibning planen var at den skulle ankomme til Gøteborg i sverige, men det blev lavet om under vejs da der ikke var fragt nok til sverige så det blev i stedet Bremerhaven i Tyskland.

Afsted til tyskland med tyske prøveplader under armen for at hente Peterbilten, men efter 1 måned på et skib med lys i kabinen kunne den ikke starte og vibrationerne fra skibet havde gjort at starteren var raslet løs. Det tyske havne personale havde opgivet at starte den og ville vente til næste dag hvor de ville bugsere den fra borde, så da vi troppede op på kajen med vores floricerene arbejdsjakker med Ancker'et på ryggen fik vi lov til at gå ombord på skibet.

Tekniske problemer

Mens de var igang med at losse det de troede vi var kolegaer fra et dansk Shipping firma, men Kaptajnen fra bilskibet Wallenius Line gav os lov til at komme ombord og de var flinke til at låne os noget værktøj, så vi kunne få spændt starteren fast og en lader så vi kunne få strøm på batterierne, da den var startet kørte vi den ned på kajen men det var blevet sent så Tolderne var gået hjem nå ind til byen og finde et hotel til en overnatning.

Næste morgen ned på kajen starte Peterbilten op til tolden for at starte toldpapirene op og så var det ud i trafikken mod Danmark indfortolde den i Nørre Alslev og så videre hjem til Ringsted

Miss Ancker

Den Amerikanske Dame

Læs Mere